пятница, 17 сентября 2021 г.

Посібник батькам

Представляємо електронну версію посібника
Живі письменники. Батькам [Електронний ресурс] : посібник / ГО «Смарт освіта», ДУ «Український інститут книги», Фундація Дарини Жолдак ; уклад. Галина Титиш ; художн. обклад. Альона Ястремська. – Київ, 2021. – 119 (5) c. – Режим доступу: : https://nus.org.ua/wp-content/uploads/2020/12/Smart_Osvita_book_210x270-final-print-upd_compressed-1.pdf?fbclid=IwAR0XSjMPj-l3UyAXXa43qYILKKYL7reQFVcKWJhfb6eMtnsiQFfOVkKYaW4, вільний. – Назва з екрана. – Мова укр.

Як заохотити дітей та підлітків до читання? Як максимально розкрити потенціал цього унікального процесу? Як завдяки книжкам стати ближчими зі своїми дітьми? Як розважитися в родинному колі? Як почати складну розмову про давно наболіле?
Відповіді на ці запитання можна знайти в посібнику «Живі письменники. Батькам», де зібрано 50 книжок для дітей віком від 6 до 10 років. Їх обрали, обговорили, опрацювали та описали експертки – справжні фахівчині своєї справи.
Посібник вміщує:
  • описи 50-ти дібраних експертами книжок сучасних українських письменників;
  • запитання для бесід із дитиною про зміст;
  • ідеї для спільної гри;
  • коментарі психолога.
Вік дитини: 6–10 років
Уміння читати: рекомендовані книжки розраховані на різний рівень читацької компетентності – як для дітей, котрі тільки починають читати, так і для вправних читачів.
Серед головних критеріїв добору – відзнаки в рейтингах та конкурсах, відсутність у навчальній програмі 1–4 класів. Крім того, твори мали бути актуальні: видані впродовж останніх 5–6 років та наявні в книгарнях чи бібліотеках.
Під описом кожної книжки є теги: тематичні (пригоди, тварини тощо) і психологічні (наприклад, дорослішання, пошук свого “я”). За ними батьки можуть обрати найактуальніше для їхньої дитини.
Два основні блоки орієнтуватимуть у напрямах роботи:
  • “Про що поговорити”. Серйозні теми варто обмірковувати та обговорювати з дитиною, спостерігати за її реакцією, ставити запитання, вислуховувати думку й надавати підтримку.
  • “Як із цим гратися”. Ігри та творчі завдання до текстів поглиблять сприйняття і сприятимуть розвитку творчого мислення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...