понедельник, 11 февраля 2019 г.

Запрошуємо до участі в проекті!

Шановні колеги!
З січня 2019 року розпочався обласний проект "Письменники Запорізького краю", присвячений 80-річчю від утворення Запорізької області.
Проект "Письменники Запорізького краю" реалізується на базі Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
Ідея проведення такого проекту виникла не випадково. Запорізька область багата на таланти. У кожному місті, селі, селищі, районі, у кожній громаді є свої відомі імена, серед яких – і визначні письменники.
Як зазначила Стадніченко О.О. в статті «Літературне Запоріжжя в контексті українського літературного процесу»: «… перед нами постає барвиста панорама, представлена іменами непересічних літераторів: від кобзарів-ліриків, що закладали підґрунтя нашої духовності, відомих постатей в історії української науки, літератури, культури, які репрезентували наш край наприкінці ХІХ - поч. ХХ ст., до молодих літераторів початку третього тисячоліття, таких несхожих на попередників, які вже встигли по-іншому осмислити сьогодення і своєю творчістю відкрити літературний процес ХХІ ст.: С. Аніщенко, М. Брацило, Г. Вівчар, П. Вольвача та ін.»
В основі проекту покладено пошуково-дослідницьку діяльність, ключовим напрямком якої є біографічне дослідження життя і творчості письменників-земляків.
Результатом проекту має стати веб-енциклопедія "Письменники Запорізького краю" на ЗапоВікі, яка сприятиме:
  • популяризації творчості письменників Запорізького краю;
  • впровадженню в практику освітніх закладів інноваційних форм популяризації літератури з використанням ІКТ;
  • формуванню бази інноваційних розробок для використання в практичній діяльності бібліотечних і педагогічних працівників закладів освіти.
Якщо Ви – творча особистість і маєте бажання внести свій вклад у спільну справу, здійснити дослідницько-пошукову роботу та поділитися своїми напрацюваннями, тоді цей проект саме для Вас!
Запрошуємо бібліотекарів, слухачів курсів підвищення кваліфікації тощо прийняти участь у проекті.
Якщо Вам цікаво, дивіться сторінку проекту (https://goo.gl/yUTxJJ).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...