понедельник, 7 августа 2017 г.

Упровадження УДК

До уваги методистів та бібліотекарів!
За Постановою Кабінету Міністрів від 22 березня 2017 р. № 177 в Україні планується переведення бібліотек на використання універсальної десяткової класифікації (УДК) замість бібліотечно-бібліографічної класифікації (ББК).
«В Україні для систематизації видавничої продукції паралельно використовують дві системи: УДК і ББК. Система УДК – світова, її використовують 130 країн, ББК – це радянська розробка 60-х років минулого століття, яка і зараз має офіційний статус у Росії.» - відзначив Олег Наливайко, голова Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення, під час обговорення.
Постанова КМ передбачає відмову від використання бібліотечно-бібліографічної класифікації та поступове переведення бібліотек на універсальну десяткову класифікацію з метою систематизації видавничої продукції відповідно до міжнародної класифікаційної системи.
Методичне забезпечення впровадження Універсальної десяткової класифікації здійснюватиме Державна наукова установа "Книжкова палата України імені Івана Федорова".
Більш детальніше можна прочитати ТУТ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...