понедельник, 7 августа 2017 г.

Національний проект «Україна читає дітям» в дії

У квітні 2010 року, напередодні Всесвітнього дня книги і авторського права, було презентовано Національний проеку «Україна читає дітям».
Організаторами проекту стали Національна бібліотека України для дітей та газета «Комсомольская правда в Украине» за підтримки Міністерства культури і туризму України.
Мета проекту: відродження традиції читання у колі української родини; розвиток, зацікавленість, особливо дітей і молоді, у користуванні друкованою книгою як джерелом знань, заохочення їх до систематичного читання, а також підняття престижу, створення позитивного образу книги як важливого чинника у формуванні молодої генерації українського народу із сучасним мисленням та ідеями, залучення до бібліотек нових читачів.
Показ книги у житті людей, що досягли успіху, її роль у становленні їх як особистості, фахівця тощо.
А головна ідея проекту полягала в тому, що публічні люди читатимуть вголос дітям у школах-інтернатах, дитячих будинках, загальноосвітніх школах, бібліотеках, будинках сімейного типу, спортивних закладах та дитячих дошкільних закладах.
Реалізуючи Національний проект «Україна читає дітям», дитячі бібліотеки України для своїх юних користувачів роблять усе, щоб читати було модно, престижно, креативно і цікаво. Адже дітям читають свої улюблені твори дорослі, які у своєму житті завдяки книзі досягли значних успіхів.

Дивиться про про ці події: http://www.chl.kiev.ua/Default.aspx?id=6680

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...