четверг, 15 ноября 2018 г.

Свято відбулося...

14 листопада 2018 року в Запорізькій ЗОШ №20 відбулася зустріч-діалог письменників Запорізького краю з бібліотекарями обласних освітніх закладів у форматі літературного Non-stop.
В заході брали участь голова Запорізької обласної організації Національної спілки письменників України Олександр Медко, прозаїк, публіцист, журналіст і краєзнавець Костянтин Сушко, поет Михайло Буряк, письменниця і композитор Ольга Ліщук та молода письменниця Олена Ольшанська.
Олександр Медко презентував бібліотекарям нове видання: антологію творів ХХ-ХХІ століть "Письменники Запорізького краю", видану до 50-річчя Запорізької обласної організації Національної спілки письменників України та надруковану видавництвом «Дике поле» у 2017 році.
Костянтин Сушко висловив подяку бібліотекарям за їх працю, за невидимий, але міцний місток, який вони будують між письменниками, їх книгами і читачами.
На зустрічі звучали чарівна, лірична поезія, і твори, що відображають громадянську позицію автора. Поети читали власні вірші, Михайло Буряк і Ольга Ліщук співали дуетом пісні, слова до яких написав Михайло, а Ольга поклала їх на музику. Олександр Медко поділився планами Запорізької обласної організації Національної спілки письменників України щодо співпраці із ЗОІППО.
Приємним сюрпризом для учасників святкового зібрання були подарунки – антологія творів ХХ-ХХІ століть "Письменники Запорізького краю" від Запорізької обласної організації Національної спілки письменників України та роман "Інспектор Хорс" від автора Костянтина Івановича Сушка.
Окрім того, на заході були підведені підсумки двох значних подій жовтня: Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек та обласного фестивалю-огляду віртуальних бібліотечних виставок сучасної української літератури "Книги, які читаю Я...".
Місячник проходив під гаслом "Шкільна бібліотека - центр творчого розвитку дитини" і був присвячений 100-річчю від дня народження видатного українського педагога та письменника В.О. Сухомлинського.
Кращі заходи, проведені бібліотекарями закладів освіти, знайшли відображення на віртуальній дошці, що має назву співзвучну гаслу місячника.
На фестиваль-огляд було представлено 51 віртуальну бібліотечну виставку сучасної української літератури, серед яких експертна комісія визначили шість переможців та ще запропонувала відзначити шість робіт за певними номінаціями.
Переможцями у фестивалі-огляді стали: Сизоненко Раїса Тимофіївна (Запорізька СШ № 7), Євтушенко Ірина Вікторівна (Новомиколаївська ЗШ І-ІІІ ступенів Мелітопольського району), Єремейчук Ірина Олександрівна (Відділ освіти, молоді та спорту Чернігівської СР), Вевтоненко Інна Володимирівна (ДНЗ "Бердянський ЦПТО"), Панченко Світлана Володимирівна і Авраменко Наталя Євгенівна (Мелітопольська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 24), Мироненко Олена Анатоліївна (КЗ "Гуляйпільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2").
Всі переможці та 6 номінантів отримали в дарунок книги із Запорізької книжкової толоки.
Захід пройшов на одному диханні. Учасники довго не хотіли залишати затишну актову залу, продовжували спілкуватися з гостями, брали автографи, домовлялися про подальші професійні зустрічі.
Настрій у бібліотекарів і письменників був піднесений. Було враження, що свято, спілкування стали наче ковтком чистого повітря, яке надихнуло впевненості у значимості нашої професії.
Дивіться фотоальбом.
 А також:
Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини (до 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського)
"Книги, які читаю Я..."  (поради бібліотекаря) : сайт обласного фестивалю віртуальних виставок сучасної української літератури

5 комментариев:

  1. За вікном стояла холодна осіння негода, а в залі панували затишок, тепло та щира атмосфера спілкування тих, хто любить книгу й цінує інтелект. Я щиро вдячна Вам, Людмило Володимирівно, за креативний підхід до проведення обласного заходу, за подарунки, якими збагатилися наші бібліотеки.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Любовь Ивановна, спасибо Вам за теплые слова, за высокую оценку моей деятельности. Успехов Вам в нашем благородном деле!

      Удалить
  2. Щиро вдячна Вам, Людмило Володимирівно, за організацію Фестивалю-огляду віртуальних виставок сучасної української літератури "Книги, які читаю я..". Кожен бібліотекар мав можливість продемонструвати свої професійні здібності засобами інноваційних форм популяризації та реклами книг. Приємним сюрпризом, під час підведення підсумків, була зустріч з письменниками рідного краю. Захід залишив дуже теплі, приємні спогади. Всім присутнім пощастило поспілкуватися з чудовими, талановитими поетами, письменниками, особисто взяти автограф, домовитися про наступні зустрічі та отримати в подарунок книги, які поповнять скарбничку краєзнавчої літератури бібліотеки.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Оксана Анатольевна, спасибо Вам за теплые слова. Рада, что наши мероприятия были для Вас полезными и интересными. А организация сюрпризов всегда приятна - как тем, для кого они предназначены, так и тому, кто их готовит. Хочется выразить надежду, что Вы будете активны и в других наших начинаниях!

      Удалить
  3. Шановна, Людмила Володимирівна! Від щирого серця дякую вам за організацію обласного Фестивалю-огляду віртуальних виставок сучасної української літератури "Книги, які читаю Я..."
    Також хочу передати свої найщиріші побажання всім учасникам, тому що за допомогою їхнього досвіду і представленню своїх робіт на віртуальній дошці та на фестивалі-огляді, я відкрила нові можливості для своєї самоосвіти та реалізації своїх проектів. Завдяки їх роботам познайомилася з новими інтернет-ресурсами, які відкрили для мене нові грані передачі інформації від бібліотекаря до дитини, учня, студента, батьків, будь кого. Навіть подумати не могла, який великий вибір для реалізації свого творчого потенціалу можна використовувати в роботі шкільного бібліотекаря.
    В жовтні також проходив Всеукраїнський Місячник шкільних бібліотек під гаслом "Шкільна бібліотека - центр творчого розвитку дитини", але і для мене участь у фестивалі-огляді була творчим розвитком, дуже цікавий процес.
    Дуже вдячна і за подарунок, у вигляді книг, який я отримала 14 листопада 2018 року на підсумковому заході в ЗЗОШ №20 та за приємне проведення часу в колі однодумців.

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...