среда, 24 октября 2018 г.

Напередодні книжкової толоки – 2018

Незабаром в Запоріжжі відбудеться четвертий літературно-мистецький фестиваль "Запорізька книжкова толока". Давайте пригадаємо, як проходила книжкова толока в 2017 році.
27-29 жовтня 2017 року в обласному виставковому центрі "Козак-Палац" відбулася одна з найбільших літературно-мистецьких подій України - міжнародний фестиваль "Запорізька книжкова толока". У перший же день роботи Толоки книжковий фестиваль відвідали тисячі запорожців. Враження від відвідування толоки були незабутні!
На фестивалі працювала величезна виставка книг з більш, ніж 50 видавництв з усієї України. На Толоці можна було придбати сучасну українську літературу, класику, світові бестселери, книги прикладної тематики, словники, довідники, книги для дітей. Окрім того, на фестивалі були представлені хенд-мейд роботи, сувенірна продукція, канцелярія і настільні ігри.
Для дітей працювала окрема величезна локація «Книголісся», де малюки грали з аніматорами, слухали цікаві казки, брали участь в майстер класах і кумедних конкурсах. В той час підлітки своїми руками виготовляли різні вироби з бісеру, глини, картону, паперу, тканини.
Також на Толоці працювали локації з лекціями вітчизняних письменників, поетами, художниками, критиками, режисерами, журналістами та іншими діячами культури, які проводили воркшопи, дискусії, бесіди, презентації та лекції.
На урочистому відкритті організатори вручили подарунки учасникам Толоки в шести номінаціях - дитяча література, книги для підлітків, художня література, переклади іноземної літератури, есеїстика і публіцистика, українська художня література.
Кращим видавництвом за версією Толоки стало "Видавництво Старого Лева". Вони отримали Гран-прі за книгу-картинку "Голосно. Тихо. Пошепки".
Про те, як проходила толока можна передивитись репортажі різних ЗМІ. Один з них:
До літературно-мистецького фестивалю залучились і бібліотекарів закладів освіти м. Запоріжжя та Запорізької області.
Вони організовали екскурсії на книжкову толоку, зустрічі з письменниками тощо.
Так, Оріхівська гімназія №1 "Сузір`я" провела гімназійну книжкову толоку, на яку запросила відому українську письменницю Марину Павленко (Бібліоград "Сузір`я" від 30 жовтня 2017 р.); бібліотека Запорізької ЗОШ І-ІІІ ст. №23 організувала екскурсію читачів на толоку, де учні спілкувалися з письменниками, купували книги (блог "Весь мир на ладони" від 30 жовтня 2017 р.).
В цей на базі ЗОІППО проходили курси підвищення кваліфікації бібліотекарів освітніх закладів області. Слухачі КПК відвідали Запорізьку толоку, окремі локації, переглянули книжкову виставку, ознайомились з видавництвами. За результатами відвідування толоки бібліотекарі підготували рекламні презентації окремих видавництв, матеріали яких розміщені у нашому блозі (сторінка "Книжкова толока - 2018").
Заходьте! Дивіться! Згадуйте! Порівнюйте!
Діліться своїми враженнями від відвідування Толоки!!!

1 комментарий:

  1. У жовтні місяці рідне Запоріжжя перетворюється на книжкову столицю України. Це дуже круто !!! Читачі нашого БІЦу й досі з теплотою згадують "Гімназійну толоку -2017", на якій була відома українська письменниця Марина Павленко. Я й сама відвідувала "Козак-палац" і відчувала себе там як "риба у воді". Зі справжнім ярмарком КНИГИ, колеги!

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...