четверг, 12 апреля 2018 г.

Тренінг з УДК

З 10 по 12 квітня 2018 року на базі Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва відбувся тренінг для бібліотекарів закладів освіти з теми: «Впровадження Універсальної десяткової класифікації в практику роботи бібліотек».
Під час тренінгу бібліотекарі ознайомились з основними шляхами щодо запровадження УДК, практикувались в індексуванні нової літератури та перешифруванні літератури, що є у фонді, розглянули можливості розстановки художньої і галузевої літератури, складні випадки в індексуванні документів тощо.
Тренінг провела методист ЗОІППО Крижко Л.В. спільно з працівниками бібліотеки.
З матеріалами тренінгу можна ознайомитись на сторінці ЗапоВікі.
Фотоальбом тренінгу дивіться ТУТ.

3 комментария:

  1. "...Неписьменною людиною ХХІ ст. буде не та, яка не вміє читати та писати, а та, котра не може вчитися,розучуватися та переучуватися." Cаме з такою порадою від Алвіна Тофлера я прибула на обласний тренінг. Для бібліотекарів перехід на УДК це нова і дуже не проста робота, пов'язана з самоосвітою, організацією оновлення фондів та фінансовими затратами. Я щиро вдячна Крижко Людмилі Володимирівні, яка дала нам відповіді на величезну кількість запитань, повязаних з переводом фондів на УДК.Місце проведення тренінгу, досвід працівників обласної бібліотеки для юнацтва, маса "шпаргалок"- все це було так гармонійно поєднано, що після трьох днів роботи ми роз'їхалися з величезмним багажем знань, оптимізмом на нові досягнення у сфері бібліотечно-інформаційного сервісу для наших читачів та просто гарним настроєм. Людмило Володимирівно, спасибі, що ВИ з нами !

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Шановна Любове Іванівно! Дякую Вам за добрі слова та високу оцінку моєї праці. Бажаю успіхів у запровадженні УДК у вашій бібліотеці.

      Удалить
  2. Я підтримую Білодід Л.І. в її висловлюванні. Дійсно, семінар був дуже цікавий і продуктивний. Слухачі отримали теоретичну підготовку та практичні навички з впровадження УДК в практику роботи шкільних бібліотек. Велика подяка працівникам обласної бібліотеки для юнацтва,які поділилися своїми напрацюваннями і провели з нами практичні заняття. Окремо хочу висловити подяку методисту ЗОІППО Крижко Л.В. за її цінні поради. Цей методист вміє завжди цікаво організувати такі семінари-тренінги , використовуючи найбільш ефективні та результативні форми при їх проведенні. Успіхів Вам, Людмило Володимирівно!

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...